Loading...

Sæson-øl | Eksklusiv brands

Sæson øl

Øl til hver en lejlighed, også når det er jul og påske.
Og som noget helt særligt kan du også nyde en øl der er helt
særligt brygget som et alternativ til champagnen nytårsaften.

Påsken er mere end frokostbordet, og her er Vår Hvede en skøn øl
til vildt, lam og en række skønne forårsretter med sprøde grønsager.

Julestjerne

Julen er noget helt særligt for mig.

I julen giver vi lidt mere af os selv. Vi stopper op og nyder de smukke farver og lys, der omgiver os, og vi giver os tid – tid til at være sammen, tid til at nyde øjeblikket. Denne særlige stemning, har jeg forsøgt at indfange i min juleøl, en skotsk inspireret ale.

Julestjerne byder på frugtnoter af blomme og aronia. Den er lagret på whiskymættede egetræsstokke, hvilket giver en anderledes og meget udtryksfuld juleøl. Giv dig tid til at nyde øllen, gerne i godt selskab, og kom i den helt rigtige julestemning.

50 cl. Alk.: 5,5 %. Flaskens indhold svarer til 1,8 genstande.

Årets sidste aften fejrer vi ved duften af krudtrøg, bragene af kulørte stjerner på nattehimlen og forkælelse af smagsløgene. Nytårsaften er festlig og kræser for sanserne hos både vært og gæst, og når klokken slår tolv springer propperne og byder det nye år velkommen.

Nytårsbobler springer gerne med ind i det nye år og bidrager til festen. Denne aromatiske øl er brygget med friskpressede æbler og lavendel fra bryghusets egen have og giver traditionen med at drikke bobler ved midnat et frisk pust og et velsmagende alternativ.

75 cl. Alk.: 8 %. Flaskens indhold svarer til 4 genstande.

Er der noget der hører julen til, er det fisk – særligt sild.

Med Tumlingen går vi efter den mere pikante og skarpe smag, som gør sig særlig godt til silden og dens sødme og syre.

Tumling byder på masser af nellike, rosiner og rom. Den har stået på tank i godt to måneder før den tappes, og er i udpræget grad en øl der emmer af jul. Du får med denne øl masser af smag og modspil til de syrlige, tunge og sødmefulde retter vi danskere elsker at kaste os over når julefrokosterne kalder.

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

Foråret er påskeliljer, gæslinger og selvfølgelig påskelam.

Vår Hvede er en pikant krydret forårsøl, der i bedste tradition har styrke og smag som gør sig godt til både påskens mange lune retter. Men også til middagsbordet, hvor det kunne være lam, vildt eller krydrede stegeretter der serveres

Vår Hvede er med hjemmedyrket laurbær, enebær og et skviis klar rom en behagelig aromatisk følgesvend til foråret og naturligvis påsken.

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

Eksklusiv Brands

er øl hvor bryghuset i samarbejde med kunden laver en øl,
som passer til netop det som er kundens ønske og behov.

Bryghuset laver således Trolde Alen, som forhandles kun af Kvickly Vejen,
samt Bække Hamp Ale, der kun forhandles hos Kjærs Blomsteri i Bække.

Følg med for at se når der kommer nye øl fra Bryghuset

 

Kvickly Vejen har en lakridsglad direktør. Og det bærer Vejen Trolde Ale præg af – på den lækre måde.

Der er her tale om et sambryg hvor bryghuset havde besøg af Henrik Christensen fra Kvickly Vejen, og ud af dette kom denne Ale, hvor der er brugt godt tre kilo rålakrids fra det fantastiske lakridsfirma Aperci i Haderslev.

Udover lakridsen er der rosiner og masser af Jamaica rom til at give smag og fylde til denne øl.

Vi kan garantere at denne øl er helt sin egen, hvor det er den bløde let cremede smag fra lakrids sammen med sødmen og fylden fra rom og rosiner der skaber en behagelig smagsoplevelse, der gør sig godt til det mørke kød, og desserter. Eller… den øl du bare nyder når du vil forkæle dig selv.

Forhandles kun af Kvickly Vejen.

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

Nogen gange sidder vi med den der følelse “Njah, det der… Det er sgu Helt Ude i Hampen”

Og så er det jo godt, at vi faktisk har en øl, der passer til den følelse 🙂

Og her får du faktisk en øl, der smager af præcis det den indeholder, og så er det endda helt lokalt, for i Bække dyrkes der hamp. Altså, den hamp der bruges til fødevarer.

Og det er så blevet til denne skønne og meget smagfulde ale, som gør sig fantastisk til langt det meste mad. Med sin bløde og sødmefulde smag hvor duften og den særlige bitterhed fra hampen trænger igennem, har du den perfekte makker til middagsbordet. Ligesom den gør sig godt på en varm sommerdag, hvor den med sin smag og duft er det udtrykte billede på sol, sommer og blå himmel.

Indgår som den ene af tre øl i FAR – serien; Pyt, Kvaje, Hamp

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

Nogle gange driller ting og der er ikke så meget man kan gøre ved det. Eller jo – du kan sige “Pyt” og så åbne en øl der gør dig i lidt bedre humør 🙂

Med Pyt Ale har du en blød sødmefuld øl, hvor der er lige tilpas med humle i, så du kan fornemme bitterheden uden at den på nogen måde får lov at fylde for meget. Lidt ligesom, når man bare gerne vil sige pyt, og så komme videre.

Pyt er en Ale, hvor der indgår friske krydderurter, der giver den en strejf af det gode køkken, og passer glimrende som både nyde øl, og som selskab til det meste køkkenet kan byde på.

Indgår som den ene af tre øl i FAR – serien; Pyt, Kvaje, Hamp

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

Ahhrr… F..k – Vi kender det nok alle. Det var BARE IKKE det der lige skulle ske. Vi kvajede os noget så grundigt, og enten griner folk af os, eller måske er de en smule gnavne. Uanset – vi snakker tit om at så skylder vi en Kvajebajer..

Nu behøves det ikke blive ved snakken. Du kan faktisk komme med KvajeBAJEREN. Og forhåbentligt griner I alle af det der nu gik i ged 🙂

Her er der tale om en blød og fyldig pilsner, der har stået på lagertank i minimum 8 uger. Nyd den iskold – sammen med gode venner, på terrassen/altanen, med eller uden mad. Bare I hygger jer.

Indgår som den ene af tre øl i FAR – serien; Pyt, Kvaje, Hamp

50 cl. Alk.: 6,0 %. Flaskens indhold svarer til 2,1 genstande.

I Jels er der smukt og næsten eventyr-agtigt med de store skove, de smukke søer – og vikinger.
Både med Vikingespil men så sandelig også vikinger med flair for musik.

Hvert år, 2. weekend i maj er der ved Jels Søerne en gigantisk fest med musik fra den danske musikverden.
2 dage, hvor der på tre scener spilles musik, og selvfølgelig også hvor der er øl til at slukke tørsten.

Festivalhal har derfor fået lavet deres helt egne festivaløl, som man kan nyde på fad når musikken spiller rundt på festivalpladsen.
De to øl Julles Pils – en frisk lys ale med masser af hyldeblomst og Jarls Bajer – en mørk lager med dejlig humlet smag findes kun som fad når festivalen er igang. Resten af året kan man være heldig at finde den på flaske de steder hvor vikingerne går på togt efter nye gæster til næste års festival,

Forhandles af Festivalhal på festivalpladsen samt i udvalgte butikker.

Læs mere om Festivalhal på http://festivalhal.dk/

Julles Pils 50 cl. Alk.: 4,5 %. Flaskens indhold svarer til  1,2 genstande
Jarls Bajer 50 cl. Alk.: 4,6%. Flaskens indhold svarer til 1,2 genstande

Museumscenter Karensminde ved Grindsted har en særlig rolle i dansk kulturhistorie.
Der er tale om et levende museum, hvor man som besøgende bliver ført tilbage til en tid hvor marken blev dyrket med ægte hestekræfter – Jyske, vel at mærke. På museet er der levende værksteder hvor tiden fra før industrialiseringen bliver gjort levende. Som noget særligt er Karensminde med til at bevare en række kornsorter der ikke længere dyrkes.

Nogle af disse er brugt til at brygge denne herlige rav gyldne ale, som man kan nyde til sin frokost på museet eller købe med hjem og nyde med de gode indtryk fra museet i erindring.

Læs mere om museet på http://www.billundmuseum.dk/

50 cl. Alk.: 5,8 %. Flaskens indhold svarer til 1,9 genstande.