Loading...

Hærvejen

Hærvejen – den naturlige smag

Hyldals Bryghus ligger i Bække ved Hærvejen. Vores håndbryggede øl smager af naturen langs Hærvejen, ligesom Hærvejens seværdigheder har inspireret til etiketternes design.

Vandringsmand

Hærvejen er en del af vores fælles kulturarv og lever i bedste velgående den dag i dag. Årligt vælger tusinder at vandre på den og kommer derved tæt på naturen og Hærvejens mange seværdigheder. I Bække finder du bl.a. et spændende infocenter om Hærvejen i Den Gamle Busstation. Læs mere herom på visitvejen.dk.

Vandringsmand er en humlet Klassik. Mælkebøtte og skvalderkål bidrager med duft og bitterhed og giver øllen karakter og en god eftersmag. En rigtig a,l-round øl, der gør sig til frokosten, fisk, grillmaden eller bare til lidt snacks i godt selskab.

50 cl. Alk.: 4,6 %. Indholdet svarer til 1,3 genstande.

Jarls Borg

Fra tidlig tid er Jels Voldsted kendt som Jarls Borg. Godt placeret ved Hærvejen har borgen haft stor betydning for både handel og unge krigere med eventyrlyst. I dag er Jels bedst kendt for det årlige vikingespil. Se mere på jelsvikingespil.dk.

Jarls Borg henter inspiration fra Belgien. Det er en ale med en rund og blød smag. Del øllen med en god ven og lidt snack. Grillkyllingen og burgeren bliver også straks mere interessant sammen med en Jarls Borg.
Læs mere om stedet og restauranten på www.jelsvoldsted.dk

50 cl. Alk.: 5.0 %. Flaskens indhold svarer til 1,7 genstande.

Sorten Trold

»Trold vejrer Kristenkød« af Niels Hansen Jacobsen – er Vejen bys vartegn og står foran Vejen Kunstmuseum. Niels Hansen Jacobsen stammer oprindeligt fra Vejen, og museet viser en række af hans værker. Se mere på vejenkunstmuseum.dk.

Sorten Trold er brygget med chokolade og brændenælde, som tilfører den en unik, mørk og brændt smag. Den bitre undertone af chokolade, gør øllen perfekt til kraftige kødretter. Og… Den gør sig fantastisk til chokolade dessert, ligesom den smager skønt når den er iskold. (Skulle du være i tvivl om den nu indeholder rigtig chokolade så kig på overfladen hvor du vil se en fin lysebrug hinde. Dette er chokoladesmørret som gæren ikke kan omsætte)

50 cl. Alk.: 5.2 %. Flaskens indhold svarer til 1,9 genstande.

Modersmål

Modersmål udtrykker om noget danskheden. Ved tabet af Slesvig i 1864 blev en række mødesteder etableret langs den nye grænse. Skibelund Krat, hvor skulpturen er placeret, var et af dem. Her fejres Grundlovsdag hvert år med taler og festlig komsammen. Læs mere på www.visitvejen.dk.

Modersmål er en lavalkohol ale brygget på modne hyldebær.  Saften giver øllen en smuk rød farve og en varm let brændt frugtsmag. Den er en udpræget mad øl, der passer godt sammen med simremad og stegeretter.

50 cl. Alk.: 4.6 %. Flaskens indhold svarer til 1,3 genstande.

Bækkes Frue

Niels Hansen Jacobsen blev i 1920 hyret til at skabe en skulptur til Svendborg, men byrådet fortrød og afbestilte skulpturen. I stedet endte Havfruespringvandet i Bække. Her sender det hver sommer sine forfriskende stråler op mod himlen. Se mere på vejenkunstmuseum.dk.

Bækkes Frue er en tysk inspireret hvedeøl. Den har en tydelig duft og smag af hyldeblomst og gør sig godt til det store kolde bord eller som forfriskning en varm sommerdag på terrassen.

50 cl. Alk.: 4,5 %. Flaskens indhold svarer til 1,3 genstande.

Gravhøjen

To kuplede gravhøje fra bronzealderen møder en 45 m lang skibssætning fra vikingetiden og krydses af en lille del af middelalderens Hærvej. Klebæk Høje kan opleves i den nordlige udkant af Bække. Læs mere på www.visitvejen.dk.

Gravhøjen er en jægerbock inspireret af bayerske brygmetoder. Gran og enebær giver øllen en helt særlig karakter, der overrasker første gang du møder den. Giv bitterheden modspil og server den til vildtretter eller til en god gang gullasch.

50 cl. Alk.: 5.0 %. Indholdet svarer til 1,7 genstande.